söndag 29 mars 2009

Våren i hälsingland(Lite fusk)

visst är det lite konstig färg på krokusbladen
men vad gör man när det bara snöar o snöar..
I protest satte jag ut dom här konstgjorda , för att få lite färg.
det har börjat töa lite här oxå nu, snön på gatan är lite blaskig , men än dröjer det....
Jag tröstar mig med att läsa massor av trädgårdsböcker och fantisera och drömma och planera... boken om Karin Larsson , var bra, vilken kvinna , så i skymundan av sin man , men som ändå nu fått upprättelse, och så trädgårdsroad och vilka växter hon hade in sin trädgård. dom var ju en hel del i frankrike och hon fick väl mycket inspiration därifrån, men att hon fick dom att överleva i Dalarna.
kram på er och ha en bra vecka
"Tilde"

7 kommentarer:

NinaH sa...

Vad gör man inte för att få lite vårfägring?!;-)
Ja, Karin Larsson var verkligen en fantastisk kvinna! Deras hem, Sundborn, har jag besökt flera gånger & är lika fascinerad var gång över den vackra miljö (framförallt) hon skapade där! Ska med nöje läsa boken om hennes odlingar!

Elins tittskåp sa...

Ja, vad får man inte ta till när våren är så segstartad, men dina krokus blir fina och lyser upp, det behövs. Jag har också hunnit med en del läsning av trädgårdsböcker och frossar i allt jag skulle vilja ha, men jag får koncentrera mej på mina perenner. Jag har ju tänkt ut en stor perennrabatt, så det ska bli spännande att se om det blir som jag tänkt och hoppats.

Jag antar att du varit på CL-gården flera gånger, annars får vi ta en tur när du kommer ner. Kramar och ha en bra vecka med mycket trädgårdsdrömmar. Birgitta

Lilla Huset sa...

Hej!
Visst är väntan och längtan efter våren härlig egentligen. Till det hör ju också att plöja igenom trädgårdsböcker, tidningar och beställa fröer och fantisera om kommande projekt. Det är ju i sig litet vårtecken.
Vilka härliga trädgårdsbilder du har under sommarminnen./Merja

camellia sa...

Jag förstår din känsla! Men snart är det nog vår på "riktigt".

Livet i byn sa...

Nå men vad gör man inte öfr ett litet vårtecken.

~Livet i byn

Viveka på Humlebacken sa...

Skönt att det finns artificiell vår att ta till...:)Ha tålamod, den kommer snart till er också.
kram
Viveka

Anonym sa...

Här har det nu äntligen blivit vår på riktigt känns det som och jag har svårt för att gå in när jag kommer ut, det är såå härligt

Kram Lena